Ratingurile Elo

 

Inițial a inventat ca un sistem îmbunătățit de rating de șah de origine maghiară nivel de maestru american jucător de șah și de fizica profesor Arpad Elo, rating Elo este o modalitate de a compara pârghiile de calificare ale jucătorilor în jocuri concurent-versus-concurent.

Metoda a fost de atunci adaptată pentru mai multe discipline sportive și este acum utilizat pe scară largă în evaluarea performanței echipelor de fotbal. Iată cum funcționează evaluările Elo cu exemple din urmatoarele corpuri Champion League.

teoria:

Atunci când se aplică sistemul Elo în fotbal, fiecare echipa are un rating pentru fiecare punct în timp și cu atât mai mare este cu atat mai puternica echipa. Ratingurile sunt în mod constant re-calculat pentru a include rezultatele a meciurilor dintre echipele cotate.

Câștigătorul ia puncte de cel care pierde:

Cu numărul total de puncte aflate în joc în funcție de diferența de rating dintre echipele opuse.
Esența ratingurilor Elo este faptul că câștigătorul ia puncte de la echipa pierde. Numărul de puncte din fondul total pentru fiecare meci depinde de diferența dintre ratingurile echipelor.

Atunci când o echipă evaluat de mare victorii in fata unei echipe evaluat low doar câteva puncte de rating vor fi deduse din echipa care pierde, în timp ce în cazul în care echipa de jos-evaluat un supărat, un număr proporțional mai mare de puncte de rating vor fi transferate. În cazul de egalitate, potul se împarte în mod egal.

Matematică de bază

Iată cum calcul de bază pentru Real Madrid vs Manchester City, jucând miercuri, 04 mai, pentru a doua etapă a semi-finala Champion League. Echipele sunt ambele în top 10 cu respectiv 2074 și 1861 de puncte, în funcție de clasament ClubElo.